20.03.2024, 09:55

Парламент України готує звернення до країн світу щодо невизнання Путіна легітимним президентом РФ

путин

Верховна Рада готує звернення до країн світу про невизнання Володимира Путіна легітимним президентом РФ.

Про це заявив глава комітету із зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі "]]>Радіо Свобода]]>", передає Час Пік.

"Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоб закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати Путіна легітимним", - сказав Мережко.

Він зазначив, що таке звернення відображатиме спільну позицію українського парламенту.

"Один з ініціаторів - це голова Верховної Ради. Ну і наш комітет. Я брав активну участь у опрацюванні цього важливого документа, в тому числі опозиція брала участь", - розповів голова комітету.

За його словами, раніше була оприлюднена заява президента ПАРЄ Теодороса Русопулоса, в якій той ставить під сумнів легітимність виборів у РФ.

"Українська делегація була одним із ініціаторів закріплення в одній із резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання Путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що був прийнятий указ президента, в якому ясно сказано, що Путін не може розглядатися як представник РФ, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено у правовій площині", - наголосив Мережко.

Читайте також: Підсумки зустрічі у форматі "Рамштайн": чого чекати від союзників

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк