24.02.2024, 14:30

"Україна ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше": Столтенберг про членство України в Альянсі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапро

24 лютого, Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що президент РФ Володимир Путін розпочав війну, бо хотів закрити двері України перед НАТО, але домігся протилежного.

Про це він сказав під час звернення з нагоди другої річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну, передає Час Пік.

"Президента Путін розпочав цю війну, бо хотів зачинити двері НАТО і відібрати в України право обирати власний шлях. Але він домігся абсолютно протилежного. Україна зараз ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше. Україна вступить до НАТО, це не питання "якщо", а питання "коли", - сказав Столтенберг.

Генсек сказав, що ситуація на полі бою залишається вкрай важкою, а мета Путіна домінувати в Україні не змінилася.

"І нічого не вказує на те, що він (Путін, - ред.) готується до миру", - додав він.

Проте, за його словами, Україна демонструвала надзвичайну майстерність і шалену рішучість.

"Україна не розвалилася за кілька тижнів, як багато хто боявся. Ви відбили половину території, захопленої Росією. Відтіснили Росію від значної частини Чорного моря. І завдали великих втрат російським військам", - зауважив генсек Альянсу.

Столтенберг згадав, що за останні дні та тижні члени НАТО оголосили про нові пакети допомоги на мільярди доларів, що охоплюють ключові можливості, як-от артилерійські боєприпаси, протиповітряна оборона та бойові катери, обладнання та запчастини до F-16, безпілотники та обладнання для розмінування.

"Додаткова підтримка вже в дорозі", - сказав він.

Читайте також:

У російському Липецьку дрон атакував металургійний комбінат, виникла масштабна пожежа

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк