15.02.2024, 16:07

Президент України підпише угоди про "гарантії безпеки" з Францією та Німеччиною, - ЗМІ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
яіцувс

Володимир Зеленський може укласти ще дві безпекові угоди з країнами-партнерами з Західної Європи.

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітись з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі під час свого європейського турне. Очільники держав підпишуть "угоду про гарантії безпеки". Про можливість підписання документа повідомили на французькому порталі ]]>Liberation]]>, передає Час Пік.

У статті вказується, що Зеленський 16 лютого 2024 року прибуде до Парижа і того дня укладуть угоду. Згідно з заявою Єлисейського палацу, таким чином виконають зобов'язання, взяті на себе під час Вільнюського саміту НАТО влітку 2023 року.

Під час свого візиту до Берліна, який відбудеться 16 лютого, президент України може підписати двосторонню безпекову угоду з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Про це стало відомо з посиланням на інформаційний ресурс ]]>Wirtschafts Woche]]>.

Представник уряду в Берліні підтвердив зустріч Зеленського з Шольцем.

"Очікується, що, як і у Франції, буде підписано двосторонню угоду про безпеку", - йдеться в повідомленні.

Про зміст двосторонніх домовленостей на сьогодні інформації немає.

Безпекові угоди були підписані ще на саміті НАТО у Вільнюсі в липні минулого року. На ньому глави держав і урядів оборонного альянсу домовилися, що окремі країни-члени укладуть з Україною довгострокові угоди про безпеку.

Читайте також:

Угорщина заблокувала 13-й пакет санкцій ЄС проти РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк