16.01.2024, 14:59

Пожежа за пожежею: В окупованому Лисичанську за один ранок спалахнули відразу два будинки

пожар в Лисичанске

В окупованому Лисичанську рятувальникам роботи вистачає. Пожежі стали для міста справою повсякденною. Горять, як житлові будинки, так й порожні.

В окупованому Лисичанську вранці 16 січня рятувальникам надійшло повідомлення про дві пожежі у приватних будинках, повідомляє Час Пік.

Перша пожежа сталася на вул. Тимірязєва у приватному житловому будинку на двох господарів, другий у нежитловому будинку на вул. Сєрова.

Як стверджують пожежники, обійшлося без жертв та постраждалих. Проте, вогонь встиг повністю знищити нежитловий будинок.

У будинку на вул. Тимірязєва в одній квартирі вогнем знищено підлогу на площі 40 м2, міжкімнатну дерев'яну стіну на пл. 10 м2, дерев'яне перекриття на пл. 32 м2, побутові речі на пл. 57 м2, 2 вікна на пл. 4 м2; пошкоджено вхідні двері на пл. 1,5 м2, стіни на пл. 42 м2, а також 10 м2 даху сусідньої квартири.

Як заявили рятувальники, гасіння ускладнювалося запізнілим викликом та віддаленістю від вододжерела. Причини обох загорянь встановлюються.

Це далеко не перша й на жаль, не остання пожежа в окупованому Лисичанську. Будинки там тепер палають часто. По-перше, тому що зі зв'язком у місті великі проблеми та додзвонитися кудись дуже проблематично. По-друге, у місті досі не налагоджено водопостачання, тому вогонь встигає "зробити свою справу".

Немаловажну роль відіграє й те, що багато будинків тепер стоять занедбаними і доступ туди мають багато асоціальних елементів, які, зокрема, розводять вогнища прямо у кімнатах, щоб зігрітися в холодних неопалюваних будинках.

пожар в Лисичанске пожар в Лисичанске пожар в Лисичанске

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк