20.10.2023, 11:00

СБУ затримала мешканця Харківщини, який обіймав "керівну посаду" під час окупації регіону

Альона Тихоненко | Всі новини автора
СБУ

Служба безпеки України затримала державного зрадника, який добровільно очолив так звану "керівну посаду" під час окупації частини Харківської області.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу СБУ.]]>

Повідомляється, що прихильник "руського миру" почав співпрацювати з окупантами добровільно. Він очолив незаконно створене підприємство:

"Фігурантом виявився колишній інженер Куп’янського управління магістральних газопроводів. Під час тимчасової окупації міста він підтримав російських загарбників і погодився очолити створене ворогом місцеве "газорозподільне підприємство", — зазначили в СБУ.

За даними слідства, чоловік змушував підлеглих допомагати окупантам: рити траншеї та будувати інші фортифікаційні укріплення. Також він і сам різними способами підтримував ворога:

"Він підказував командуванню російських військ локації для замаскованого зберігання їхньої бронетехніки та боєприпасів на території району. Також пособник ворога брав участь у підготовці об’єктів окупаційних органів та військових угруповань рф до опалювального сезону минулого року", — йдеться у повідомленні.

Після звільнення Куп'янська колабораціоніст намагався уникнути правосуддя, однак СБУ знайшла і затримала його. Станом на зараз йому повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору.

"Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми",  — додали в пресслужбі.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Посадовця зі Сватового засуджено до 7 років за співпрацю з окупантами 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк