19.10.2023, 15:18

"Андріївський хрест": СБУ викрила РПЦ на створенні "православних ПВК" для війни в Україні

Віктор Білий | Всі новини автора

Служба безпеки України викрила, що російська православна церква (РПЦ) створює "православні ПВК" для війни проти України. Одна з таких приватних військових компаній під назвою "Андріївський хрест" діє у Санкт-Петербурзі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Час Пік.

"За вказівками московського патріархату їх ПВК здійснюють вербування та бойову підготовку найманців для війни проти України. Задокументовано, що одна з таких приватних військових компаній під назвою "Андріївський хрест" діє на базі Кронштадтського Морського собору в Санкт-Петербурзі", - повідомляє СБУ.

За інформацією спецслужби, у стінах релігійної установи її представники вербують парафіян для подальшого включення до складу окупаційних угруповань РФ, задіяних на передовій.

"При відборі потенційних кандидатів перевагу надають чоловікам, які вже проходили службу в лавах військових підрозділів країни-агресора та мають бойовий досвід", - зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, після зарахування найманців до лав ПВК московської церкви вони проходять курс військово-тактичної та вогневої підготовки під керівництвом інструкторів із російських спецслужб.

"Для маскування бойових тренувань їх організатори проводять підготовку "рекрутів" виключно у стінах собору, а також на спеціальних полігонах Росії", – уточнюють у СБУ.

У відомстві зазначили, що фінансування таких ПВК здійснюють представники фінансово-промислових груп РФ, наближених до керівника кремля.

"Гроші надходять на рахунки у вигляді благодійних внесків та пожертв на будівництво храмів", - інформують спецслужби.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про заборону УПЦ МП

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк