16.10.2023, 15:53

Наказував обстрілювати міста Луганщини: прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо генерал-лейтенанта РФ

Віктор Білий | Всі новини автора

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо генерал-лейтенанта Росії, який очолив окупаційну армію так званої "ЛНР".

Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає Час Пік.

"Йому інкриміновано вчинення навмисних дій з метою зміни меж території України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що з початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора з РФ призначено керувати так званим "2-м армійським корпусом народної міліції ЛНР".

Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям "ЛНР" під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини.

Під його командуванням ворожі війська завдавали масованих ударів із застосуванням авіації, броньованої техніки та інших важких озброєнь щодо об'єктів критичної інфраструктури регіону та житла цивільного населення.

"Це призвело до загибелі та травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об'єктів житлового фонду, майна та інфраструктури. Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України", - повідомили у прокуратурі.

Зазначається, що за успішне виконання наказів керівництва Росії під час так званої "спецоперації" на сході України йому присвоєно звання "героя Росії", "героя ЛНР", генерал-лейтенанта, також нагороджено "орденом Ахмата Кадирова".

Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Четверо "начальників" із Луганщини підозрюються у колабораціонізмі, - прокуратура

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк