16.10.2023, 11:17

Шпигувала за ЗСУ: СБУ затримала ворожу коригувальницю в Херсоні

Альона Тихоненко | Всі новини автора
СБУ

Служба безпеки України затримала російську інформаторку з Херсона, яка шпигувала за українськими військовими та передавала інформацію ворогу.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу СБУ.]]>

За даними СБУ, мешканка Херсону допомагала росіянам коригувати удари по місту. Вона фіксувала місця та наслідки "прильотів", після чого відправляла потрібні дані ворогу.

"За цими даними загарбники могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі обласного центру, а також по місцях дислокації українських військ. Така "діяльність" зловмисниці дозволяла окупантам наводити вогонь та отримувати результати про можливі ураження", — йдеться у повідомленні.

Зловмисницю затримали у власному домі.За даними слідства, жінка почала співпрацювати з окупантами з червня цього року з власного бажання. Через соцмережі вона сама запропонувала свою допомогу окупанту.

"Подальшу комунікацію здійснювали з використанням анонімного чату у месенджері. Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для листування з агресором", — додали в пресслужбі.

Станом на зараз коригувальниця перебуває під вартою. Розслідування триває. За державну зраду їй загрожує довічне ув'язнення.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Четверо "начальників" із Луганщини підозрюються у колабораціонізмі, - прокуратура

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк