13.10.2023, 16:11

Четверо "начальників" із Луганщини підозрюються у колабораціонізмі, - прокуратура

Віктор Білий | Всі новини автора

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області чотирьом "начальникам" окупаційних органів влади повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення Росії двоє мешканців Старобільська, колишні працівники райдержадміністрації, почали співпрацювати з представниками так званої "ЛНР".

Вони обійняли посади "начальника відділу з питань державної цивільної служби та кадрів» та «заступника начальника відділу житлово-комунального господарства" у незаконно створеній "адміністрації Старобільського району ЛНР".

Ще двоє підозрюваних – жителі Лисичанська та Білокуракиного, колишній учасник НВФ "ЛНР" та заступник головного бухгалтера селищної ради.

Фігуранти очолили "відділ житлово-комунального господарства адміністрації м. Лисичанськ" та "відділ бухгалтерського обліку та фінансового забезпечення адміністрації Білокуракинського району ЛНР".

Усі особи організують роботу зазначених підрозділів згідно із законодавством "ЛНР" та активно проводять антиукраїнську діяльність.

Їм загрожує покарання – до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Примітка: згідно зі ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: СБУ викрила зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза на Харківщині - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк