13.10.2023, 10:22

Шпигував за оборонцями: СБУ затримала російського інформатора в Одесі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
СБУ

Служба безпеки України затримала ще одного російського інформатора, який стежив за оборонцями Одеси. Для цього він навмисно влаштувався до міжнародної організації в місті.

Про це інформує ]]>пресслужба СБУ]]>, передає Час Пік.

Мешканець Одеси розвідував позиції Сил оборони України в регіоні. Він виконував завдання російського Генштабу.

За даними слідства, він влаштувався водієм до місцевого осередку міжнародної благодійної організації, щоб співпрацювати з окупантами приховано.

"Діючи під прикриттям, одесит об’їжджав територію міста, де намагався виявити ключові укріпрайони та інші місця базування підрозділів ЗСУ. Також ворога цікавили ймовірні маршрути переміщення українських військ у напрямку південного фронту", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році ворожий агент діяв у проросійських організаціях. А з початком повномасштабного вторгнення він почав збирати потрібну окупантам інформацію.

"Для комунікації з окупантами фігурант використовував заздалегідь відпрацьовані канали зв’язку через месенджери. Під час обшуку у зловмисника вилучено зброю з боєприпасами та мобільний телефон із доказами його листування з агресором", — додали в пресслужбі.

Станом на зараз йому повідомили про підозру за двома статтями. Одеситу загрожує до 12 років позбавлення волі.

Пропонуємо до перегляду:

"Гаага" - це десятий останній епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений невідворотності покарання для головного злочинця, де б він не ховався!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: "Прикидався рятувальником": СБУ затримала російського агента з Одеси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: