09.10.2023, 10:49

"Прикидався рятувальником": СБУ затримала російського агента з Одеси

Альона Тихоненко | Всі новини автора
затримання агента

Служба безпеки України затримала російського агента, який прикидався рятувальником. Так він допомагав коригувати удари РФ по Одесі.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу СБУ.]]>

Державним зрадником виявився 29-річний мешканець Одеси. Контррозвідники виявили його під час багатоетапної спецоперації в місті. 

"Він коригував російські повітряні атаки по місту та розвідував локації Сил оборони на території регіону. Для маскування злочинної діяльності зловмисник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів", — йдеться у повідомленні.

Чоловік прибував на місця "влучань" в образі рятувальника, щоб нібито розбирати завали. За даними слідства, насправді він передавав інформацію про наслідки атак російській воєнній розвідці. Ці дані були використані для нових ударів.

"Крім того, російський агент виконував ще одне завдання – намагався виявити бойові позиції реактивних артилерійських систем "HIMARS" та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області", — повідомили в СБУ.

Ще у 2014 році одесит брав участь у провокаціях масових заворушень. З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну він сам почав співпрацювати з ворогом та виконувати його завдання.

Станом на зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Викрили на корупції: у Дніпрі затримали прокурора, який вимагав хабар у родини злочинця

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк