06.10.2023, 12:11

Викрили на корупції: у Дніпрі затримали прокурора, який вимагав хабар у родини злочинця

Альона Тихоненко | Всі новини автора
корупція

Служба безпеки України спільно зі співробітниками Державного бюро розслідувань затримали у Дніпрі прокурора, який вимагав хабар у родини хлопця, звинуваченого у шахрайстві.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу СБУ.]]>

Прокурор Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпро обіцяв "відмазати" злочинця від тюремного ув'язнення. Він вимагав кошти у батька шахрая:

"Посадовець вимагав 10 тис. доларів США з місцевого жителя, син якого є фігурантом розслідування щодо шахрайства та підроблення документів, печаток і штампів", — йдеться у повідомленні.

Він переконував, що за гроші змінить кваліфікацію злочину на менш тяжкий. А згодом і загалом "закриє" кримінальне провадження, де він був процесуальним керівником.

"Правоохоронці затримали прокурора "на гарячому" під час передачі йому всієї суми неправомірної вигоди", — зазначили в пресслужбі.

Як повідомляє СБУ, станом на зараз вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу. Посадовцю загрожує до 10 років позбавлення волі. Розслідування триває.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: СБУ та ДБР викрили диверсійну мережу, причетну до підриву військових складів у Сватовому та Чехії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк