18.09.2023, 17:24

Україна проти Росії в Гаазі: виступ у суді представника РФ викликав сміх у пресцентрі

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні 18 вересня міжнародний суд ООН розпочав публічні слухання за позовом України проти Росії про геноцид. Російська сторона мала слово під час засідання суду Гааги й виступ її представників тривав три години.

]]>Відеозапис]]> засідання опубліковано на сайті суду, передає Час Пік.

Міжнародний суд ООН начебто не має юрисдикції у справі про звинувачення у геноциді за Конвенцією про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Про це заявив представник Росії Геннадій Кузьмін.

"Порушення Конвенції про геноцид не може бути, якщо немає геноциду", – заявив він і назвав українську владу "київським режимом", який нібито займається утиском російськомовних, а також звинуватив Україну в "нацизмі".

Представники РФ у своїх виступах дорікали Україні за те, що це нібито вона здійснила геноцид у Луганській та Донецькій областях, а також розпочала війну.

Вказано, що подібні маніпуляції та звинувачення росіян викликали сміх у пресцентрі, де перебували представники міжнародних ЗМІ.

Завтра, 19 вересня, у Міжнародному суді ООН виступлять представники України.

Напередодні стало відомо, що Суд ООН поновлює публічні слухання проти Росії. У позові проти РФ до Міжнародного суду ООН Україна вимагає притягти агресора до відповідальності за перекручування поняття геноциду.

Україну підтримали 32 країни, які приєдналися до цієї справи. У них також буде слово у суді 20 вересня. Слухання відбуватимуться у два раунди: у Росії буде слово 18 та 25 вересня, а Україна виступатиме 19 та 27 вересня.

Суд проведе слухання з юрисдикції, і якщо визнає, що має юрисдикцію і що позов є повністю або частково прийнятним, то наступним етапом буде розгляд справи по суті.

Пропонуємо до перегляду:

Восьмий епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: