28.07.2023, 10:29

​​​Дистанційна ідентифікація пенсіонерів-переселенців: Мінсоцполітики пропонує два варіанти

Иллюстративное фото / Открытый источник

Міністерство соціальної політики України готує пропозиції щодо дистанційної ідентифікації пенсіонерів-переселенців.

Мінсоцполітики України розробило проєкт документа, яким планується внести зміни до постанови Кабміну щодо верифікації та фізичної ідентифікації пенсіонерів із окупованих територій. Про це ]]>йдеться ]]>у відповіді міністерства на запит видання "Новини Донбасу", повідомляє Час Пік.

Зокрема, міністерство пропонує продовжити терміни верифікації на півроку та рекомендує два варіанти щодо дистанційної ідентифікації пенсіонерів-переселенців:

  • прирівняти до фізичної ідентифікації авторизацію в особистому кабінеті на порталі електронних послуг Пенсійного фонду за допомогою "Дія.Підпису". Підпис має бути створений за допомогою мобільного додатку Єдиного державного порталу електронних послуг "Дія";
  • розробити механізм, щоб працівники Пенсійного фонду або "Ощадбанку" змогли встановити особу пенсіонера-переселенця в режимі відеоконференції з пред'явленням документів.

Щодо переселенців, які виїхали за кордон, то їхнє тимчасове місце проживання має підтвердити консульська установа у порядку, визначеному ПФУ, погодженим з Мінсоцполітики та МЗС.

Як зазначили у Міністерстві соціальної політики України, проєкт документа найближчим часом буде направлений "на узгодження зацікавлених органів".

Нагадаємо, "Ощадбанк" планував відновити проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб. З 1 вересня українцям-переселенцям, які не пройдуть фізичну ідентифікацію, банк планував не виплачувати пенсії та соцдопомогу на картки. Після засідання Координаційного штабу з питань ВПО "Ощадбанк" переглянув це рішення.

Нагадаємо також, що Мінекономіки України має намір перевірити безробітних щодо обґрунтованості виплат матеріального забезпечення.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк