27.07.2023, 22:42

До 60 гривень за літр: в Україні можуть підскочити ціни на бензин

бензин

Вже восени ціни на бензин в Україні можуть піднятися до 60 гривень за літр. Це пов'язано з поступовим підвищенням вартості нафти у світі.

Такий прогноз дає засновник мережі АЗС "Прайм" Дмитро Льоушкін у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

За словами Льоушкіна, через скорочення видобутку сирої нафти в Саудівській Аравії, у всьому світі почали підніматися ціни на паливо. У серпні її ціна досягне 90 доларів за барель, що вплине на ціну пального на українських АЗС.

"90 доларів бочка нафти на світовому ринку дорівнює 60 гривень літр бензину на АЗС в Україні. Протягом серпня нафта дорожчатиме до 90 доларів. Котирування дизелю йде як нитка за голкою. На колонці ціна змінюється за середньою закупівлею мереж АЗС за останні 2-3 тижня. Тобто, в середині вересня все відбудеться", - прогнозує Льоушкін.

Він зазначив, що такий сценарій ще більш оптимістичний. Найімовірніше, вартість пального до кінця літа щотижня зростатиме на 1-2 гривні.

"Ймовірність прогнозу - 90%. А ми якраз податки повернули, паливників силовики кошмарити почали. Просто джекпот, панове", - додав власник мережі АЗС.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: В Україні різко впали в ціні помідори та огірки: де купити найдешевші

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк