14.07.2023, 17:11

Дефіцит на ринку праці: які професії будуть затребувані у післявоєнний період

Марина Гончар | Всі новини автора
робота

Повномасштабне вторгнення Росії спровокувало потужний економічний спад в Україні. Для швидкого відновлення нашій країні протягом наступних десяти років необхідно додатково залучити 4,5 млн робітників.

Такими підрахунками поділилися в Міністерстві економіки, передає Час Пік.

У відомстві зазначають, що дефіцит робочої сили існував в Україні ще до війни.

"Але зараз, коли понад 6 млн українців були змушені виїхати за кордон, економічна ситуація в країні стала ще більш критичною", — зазначили в Мінекономіки.

Однак у міру того, як країна наближається до перемоги у війні, потреби в робочій силі будуть тільки зростати, щоб відповідати вимогам економічного відновлення.

"Настав час закласти основи для оновленого ринку праці, який знайде найкраще застосування знанням, навичкам і здібностям, якими володіють люди, та запропонує їм нові економічні можливості, гідну працю та соціальний захист", — ідеться в повідомленні.

За підрахунками Державної служби зайнятості, у період із січня по червень 2023 року безробітними офіційно вважалися 346 тисяч громадян. А працевлаштуватися на новому місці вдалося 76,2 тисячі громадян.

Для післявоєнної відбудови країни знадобиться багато робочої сили. Так, у Кабінеті міністрів кажуть, що відновлення країни стане "наймасштабнішим проєктом з часів Другої світової війни". Тому в Україні вже зараз збираються збільшити держзамовлення на підготовку деяких фахівців. Йдеться про саперів та будівельників.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: В Україні офіційно змінили дати трьох свят: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк