05.07.2023, 10:12

Потрібен телефон: з 1 серпня зміниться процедура поповнення картки через термінал

Альона Тихоненко | Всі новини автора
термінал

З 1 серпня цього року для внесення готівки знадобиться мобільний номер платника.

Про це повідомляє ]]>пресслужба]]> Національного банку України, передає Час Пік.

"З 1 серпня додаються реквізити до квитанцій, які формуються під час здійснення готівкових операцій з використанням платіжних пристроїв, зокрема через ПТКС. Так, квитанції за результатами операцій із внесення готівки за допомогою ПТКС для її зарахування на рахунки додатково повинні містити номер мобільного телефону платника", — йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, для проведення операції потрібного буде ввести номер свого мобільного телефону на екрані термінала. Після цього, на номер прийде одноразовий пароль. Повідомляється, що він може надійти як через повідомлення, так і через телефонний дзвінок. Далі пароль потрібно ввести на екрані термінала та отримати квитанцію.

Зазначається, що такі вимоги будуть потрібні для зарахування готівки на рахунки, однак на інші популярні операції потреби у паролі не буде.

Наприклад, номер телефону не знадобиться для сплати комунальних послуг, оплати квитків для залізничних перевезень, проїзду в міському та приміському транспорті, сплати податків, штрафів тощо.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Частини пенсіонерів України перерахували виплати: кому чекати надбавки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: