30.06.2023, 21:03

Завтра в Україні зростуть ціни на пальне: що та на скільки подорожчає

Марина Гончар | Всі новини автора
пальне

Завтра, з 1 липня, українські автовласники стикнуться зі збільшенням цін на пальне, оскільки ставки податку на додану вартість (ПДВ) на всі види пального повернуться до довоєнного рівня, а саме 20%.

Про це розповів директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн, передає Час Пік.

З 1 липня повернуться ставки довоєнного рівня - 20% ПДВ на всі види пального. Зараз цей податок становить 7% (тобто додадуть ще 13%).

Згідно з новими ставками акцизу, ціна на бензин буде складати 213,5 євро за 1000 літрів, на дизельне пальне - 139,5 євро за 1000 літрів, а на скраплений газ - 52 євро за 1000 літрів.

Експерти заявляють, що підвищення цін на пальне відбуватиметься поступово. Протягом липня очікується зростання ціни на бензин приблизно на 8-9 гривень, на дизпаливо - на 5-6 гривень, а на скраплений газ - приблизно на 3 гривні.

"Не буде такого, що ми прокинемося і побачимо на заправках нові ціни. Трейдери навезли багато пального ще в травні. В червні постачання теж були дуже великі. Це означає, що пальне, яке ще з низьким податком, буде наповнювати мережі протягом липня, а можливо ще й частини серпня. Це буде гарантувати плавний процес переходу і підвищення цін", – запевняє директор групи.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Окупанти залишають територію ЗАЕС: яку вказівку дають тим, хто залишається

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк