30.06.2023, 07:39

МВФ схвалив виділення Україні нового траншу фінансової допомоги на 890 млн доларів

МВФ одобрил перевод Украине нового транша финансовой помощи на 890 млн долларов

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший огляд механізму розширеного фінансування (EFF) для України. За його результатами Київ зможе отримати новий транш близько 890 млн доларів (818 млн євро).

Рада директорів МВФ 29 червня завершила перший перегляд угоди в рамках Програми розширеного фінансування на 15,6 млрд доларів для України, затвердженої навесні. За його результатами Україна зможе отримати новий транш у розмірі 890 млн доларів на підтримку бюджету. Про це ]]>йдеться ]]>на сайті МВФ, повідомляє Час Пік.

"Виконавча рада МВФ сьогодні завершила перший огляд механізму розширеного фінансування (EFF) для України. Підсумки першого огляду дозволяють владі негайно отримати суму у розмірі 890 млн доларів, які будуть спрямовані на підтримку бюджету", - йдеться у повідомленні МВФ.

Зазначається, що згадана програма здійснюється для закріплення політики, яка підтримує фіскальну, зовнішню, цінову та фінансову стабільність за часів "надзвичайно високої невизначеності", сприяє економічному відновленню, покращує управління та зміцнює інституції з метою довгострокового зростання України на тлі повоєнного відновлення та шляху до ЄС .

У МВФ зазначили, що українська влада досягла "значного прогресу" у виконанні зобов'язань щодо реформ у "складних умовах".

"Українська економіка поступово відновлюється, але ризики надзвичайно високі й зберігається виключно висока невизначеність. Після різкого спаду в 2022 році економічна активність виявилася стійкішою, ніж очікувалося, при цьому зростання збільшилося до 1-3 відсотків у 2023 році в міру відновлення внутрішнього попиту. Інфляція сповільнюється, резерви зростають, а валютний ринок залишається стабільним", - йдеться у повідомленні.

МВФ також наголосив на важливості реформ у галузі управління та боротьби з корупцією, необхідних для швидкого відновлення рівня життя населення та прокладання шляху до вступу до ЄС, а також зміцнення суспільної довіри та довіри донорів, зокрема у післявоєнний період.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: