26.06.2023, 20:55

"Ми це обговорюємо": В Україні планують заборонити готівку

Альона Тихоненко | Всі новини автора
готівка

В Україні планують повністю заборонити готівку та зробити можливим здійснення усіх оплат лише онлайн.

Про це розповів заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма на лондонській конференції Ukraine Recovery Conference, передає Час Пік.

Повідомляється, що це допоможе подолати корупцію, що є однією з вимог міжнародних партнерів. Поки що цю ідею лише обговорюють.

За словами Шурми, не всі погоджуються. Зокрема у команді президента тривають дискусії: одні вважають це рішення сильним інструментом проти корупції, інші ж наголошують, що це порушення прав людини:

"Ми знаємо, що на цю тему йдуть обговореннями різними стейкхолдерами. Говорять про порушення прав людини. Ми вважаємо, що це буде дуже ефективним інструментом ліквідації 95 - 99% усіх випадків корупції в країні, якщо не буде жодної готівки", — зауважив заступник. 

Також він вважає, що врешті-решт це рішення підтримають. Шурма додав, що Україна може стати першою країною у світі, в якій відсутня готівка.

Нагадаємо, що в липні на українців чекає не дуже приємний сюрприз у вигляді нових платіжок за воду. Тепер платити більше доведеться не лише за електроенергію, а й за водні процедури.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Закрити ФОП у кілька кліків: у "Дії" з'явилася нова функція

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: