20.04.2024, 22:55

"Запасайтеся генераторами": Експерт розповів, чи буде "енергоапокаліпсис" влітку

Марина Гончар | Всі новини автора
світло

Спеціалісти з енергетики проаналізували ситуацію з електропостачанням в Україні та прийшли до висновку про можливість виникнення серйозних обмежень.

За словами директора Центру досліджень енергетики, Олександра Харченка, країні може доводитися витримувати відсутність електроенергії протягом 4-6 годин на добу, передає Час Пік.

Такий прогноз він описав як помірковано-оптимістичний сценарій. Варто зазначити, що за найгіршого сценарію, ситуація може погіршитися значно більше.

Харченко підкреслив, що важливо мати план дій у випадку відключення електропостачання. Рекомендації містять наявність генераторів, таких як газові, бензинові або дизельні, які можуть стати джерелом енергії для приватних будинків.

Для багатоквартирних будинків, ймовірно, варто розглянути використання альтернативних джерел енергії, таких як EcoFlow або їх еквіваленти.

"Україна навряд пройде піки споживання в липні-серпні та взимку без обмежень. Це помірковано-оптимістичний сценарій. За найгіршого сценарію доступ до електрики буде відсутній протягом 4-6 годин на добу. Але апокаліпсису не буде", - відзначив Харченко.

Також, експерти зауважили, що зменшення споживання електроенергії на рівні домогосподарств може вирішально вплинути на ситуацію. Якщо кожне домогосподарство зменшить своє споживання електроенергії на 2 кВт, це може значно полегшити ситуацію та допомогти уникнути дефіциту електроенергії.

Читайте також: Школи окупованої Луганщини отримали чергову порцію російської пропаганди

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк