20.04.2024, 16:14

Зеленський висловив думку про можливість залучення західних військ для захисту України: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
гоооблюдюд

Війська країн-партнерів можуть допомагати Україні в збитті ворожих ракет, як це було у випадку атаки на Ізраїль.

Про це, з посиланням на заяву українського ]]>президента]]> Володимира Зеленського, передає Час Пік.

"Щодо військ на нашій території. Які війська? А що було в Ізраїлі? Літаки. Літаки, які стріляли по ракетах. Якщо нам пропонується, наприклад, авіація Франції, Німеччини, Польщі, Британії, неважливо кого, яка підіймається в небо на територіях своїх держав, якщо ця авіація буде підійматися над територією країн, які наші сусіди, і будуть збивати ракети, які безумовно летять по Україні, але можуть прилетіти й на ті території, як вже було зафіксовано факти з Польщею та Румунією, то нехай вони збивають ці ракети. Я буду тільки вдячний за це. Якщо такі пропозиції будуть нам, то чому ні", - наголосив президент.

Тим часом Зеленський зазначив, що не чув від французького президента Еммануеля Макрона пропозиції щодо введення його армії на територію України.

"Такий сигнал, що армія Франції прийде на територію України й буде воювати разом з нами проти Росії, то я такого від Еммануеля не чув", - сказав він.

Як повідомлялось раніше, президент Франції Еммануель Макрон, говорячи про відправку західних військ в Україну, мав на увазі можливість навчань.

Нагадаємо, що Фінляндія не відкидає можливості відправлення західних військ в Україну в майбутньому. Однак на цей час у цьому немає потреби.

Читайте також:

У Білому домі розповіли, як швидко Україна отримає допомогу від США після рішення Конгресу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк