19.04.2024, 22:56

Чи потрібна Україні мобілізація ув'язнених: що про це думають у ЗСУ

Марина Гончар | Всі новини автора
зсу

У Збройних Силах України розглядають різні можливості в рамках ведення війни з російською агресією, включаючи й можливість мобілізувати ув'язнених для участі в оборонних діях. Проте, думка на цей рахунок серед військових переважно однакова.

Командир підрозділу Terra 3-ї окремої штурмової бригади Микола Волохов вважає, що мобілізовані ув'язнені можуть бути корисними на фронті, передає Час Пік.

"Тут ситуації можуть бути дуже різні. Кожну з них треба розглядати окремо. Якщо людина буде сумлінно виконувати свої обов'язки як військовий, якщо вона буде нищити ворога і прискорювати українську перемогу, то в контексті війни, в контексті того, що ми стоїмо пліч-о-пліч, я буду ставитися до цієї людини позитивно", – сказав військовослужбовець.

Микола Волохов зауважив, що практика мобілізації засуджених не є новою – аналогічно поступали багато країн під час воєн.

"Історія знає чимало фактів та подій, коли людина за певні свої провини, життєві помилки, сплачує батьківщині боротьбою за неї. І якщо ця людина буде боротися ефективно, то чому б і ні", – наголосив боєць ЗСУ.

Раніше стало відомо, що армії країн Європи скорочуються на тлі потенційних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї. Як пише видання The Economist, країни Заходу здебільшого відмовилися від строкової служби, запровадивши службу за контрактом, оскільки більшість конфліктів, в яких вони брали участь після Другої світової війни, були локального рівня на кшталт операцій в Афганістані та Іраку.

Читайте також: Столтенберг заявив, що допомога Україні від НАТО вже "у дорозі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк