30.03.2024, 22:29

"Перебування в обороні призводить до затягування війни та збільшення втрат": У ЗСУ розповіли про важливість контрнаступу

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апми

ЗСУ будуть готувати нові наступальні операції проти російських загарбників, бо тривале перебування у глухій обороні призводить до деградації армії.

Про це в етері заявив очільник Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко, передає Час Пік.

"Історія показала головне: якщо війська просто на довгий час переходять в глуху оборону і не розглядають варіантів наступу, не готуються операції, не відбувається накопичення сил – це дуже сильно деградаційно впливає на армію", - заявив він.

Крім того, за словами Тимочка, перебування в обороні призводить до затягування війни, значного збільшення втрат серед особового складу та витрат на армію.

"Так вже склалося традиційно в цій війні, що ворог тисне, тисне, тисне до певного етапу, потім ми переходимо в контрнаступ, вони відступають... І кожний раз ми звільнюємо додатково наші території. Тобто тенденція є, зберігається", - заявив Тимочко.

При цьому військовий зазначив, що зараз ситуація на фронті не стабільна, а скоріше контрольована. 

"Контрольованість перебігу подій на лінії фронту — оце більш таке напевно правильне визначення тих подій, які ми зараз бачимо", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир зеленський наголосив, що якщо фронт залишатиметься стабільним - Україна може озброїти та навчити нові бригади для проведення нового контрнаступу цього року.

Читайте також:

Українські воїни підняли прапор над трьома населеними пунктами у "сірій зоні" на Харківщині - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк