26.03.2024, 08:42

Демограф назвав місто України, в якому росіяни насамперед витіснятимуть місцеве населення у разі окупації

украина население

У разі подальшої окупації території України РФ цілеспрямовано змінюватиме демографічний склад населення, щоб зробити його більш лояльним до загарбників.

Стратегію росіян прокоментував заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ Олександр Гладун в інтерв'ю ]]>ТСН.ua]]>, передає Час Пік.

За словами демографа, у разі подальшої окупації росіяни насамперед будуть налаштовані на те, щоб змінити демографічний склад Києва. Для цього з російських глибинок звозизимуться сільські жителі. Отримавши гарні умови, вони стануть ще лояльнішими до уряду РФ.

"У разі окупації, вони заселятимуть Київ насамперед. Це потрібно, щоб повністю контролювати столицю. А саме через людей, які позитивно налаштовані до свого уряду та правителя. Якщо назбирають по селах росіян і переселять до Києва, то рівень життя у них автоматично підвищиться в рази, вони відповідно будуть позитивно ставитися до Путіна та РФ, і тоді місто стане для російського диктатора підконтрольною територією, військове захоплення - це одна справа, а ось лояльне до нової влади населення - це інше. Без лояльного населення їм тут буде важко навіть війська утримувати", - пояснив демограф.

Читайте також: Лисичани та сєвєродончани перестануть існувати? Якою прихованою катастрофою загрожує окупація міст

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк