27.02.2024, 15:41

"Зроблено в Україні": Уряд затвердив зображення торгової марки

Віктор Білий | Всі новини автора

Уряд прийняв ухвалу про затвердження зображення торгової марки "Зроблено в Україні".

Про це повідомляє урядовий портал, передає Час Пік.

"Рекомендувати державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям незалежно від форми власності використовувати затверджене цією постановою зображення торгової марки відповідно до технічного стандарту", – сказано у повідомленні.

Цей крок спрямований на популяризацію товарів, вироблених в Україні, збільшення внутрішнього попиту на національні товари, а також на підвищення рівня обізнаності спільноти про національного виробника.

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, незалежно від форми власності, зможуть використовувати зображення торгової марки на безоплатній основі.

Нагадаємо, що 26 лютого президент Володимир Зеленський оголосив про початок роботи нової економічної платформи "Зроблено в Україні", яка стане майданчиком для постійного прямого діалогу держави та підприємців.

Нею громадяни України зможуть отримувати частину коштів, витрачених на товари українських виробників. Для цього використовуватимуть спеціальну картку. За словами президента Зеленського, програма має запрацювати вже у 2024 році.

При цьому не уточнюється механізм визначення товарів, на які поширюватиметься кешбек і які саме виробники візьмуть участь у програмі.

Читайте також: Володимир Зеленський провів пресконференцію: головні тези

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: