14.02.2024, 17:32

Українські перевізники анонсували дзеркальну акцію протесту для польських колег

Віктор Білий | Всі новини автора

Українські перевізники анонсували дзеркальну акцію протесту для польських колег, які їздять до України. Завтра, 15 лютого, о 09.00 вони проведуть протест з боку української митниці біля КПП "Ягодин-Дорогуськ".

Як пишуть у мережі українські перевізники, "тривалість протестів буде залежати від ситуації з польського боку кордону", передає Час Пік.

"Після подання заяви про проведення акції жодна з державних установ, до яких зверталися, не висловила жодних претензій та заборон. Хто хоче взяти участь в акції, чекаємо завтра о 09:00 у селищі Старовойтів, вулиця Прикордонників, 6", - заявили українські перевізники.

Повідомляється, що проїзд рейсових автобусів на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ не буде блокований.

Нагадаємо, польські фермери збираються перекрити всі автомобільні КПП на кордоні з Україною, а також залізничні вузли та порти. Було оголошено про початок загального 30-денного страйку, в рамках якого планується блокувати всі вісім автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Україною. Розпочати перекриття всіх КПП поляки мають намір 20 лютого.

Раніше у Польщі оголосили про плани посилити контроль на кордоні з Україною. Також польська сторона має намір активізувати перевірки товарів, які їдуть з України.

Читайте також: "Винні повинні відповісти": У Мінагрополітики відреагували на ситуацію зі знищенням зерна на кордоні з Польщею

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк