04.02.2024, 12:39

Українці "поклали" додаток "Дія" активним голосуванням за переможця у Нацвідборі: мережу заполонили меми

Марина Гончар | Всі новини автора
дія

У суботу, 3 лютого, в Україні відбувся Національний відбір на Євробачення-2024. Голосування за улюбленого виконавця проходило у "Дії", проте, через величезну кількість запитів, додаток "ліг".

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України в Telegram, передає Час Пік.

Під час Нацвідбору на Євробачення шанувальники пісенного конкурсу почали голосувати за улюбленого виконавця у додатку "Дія". Проте запитів було занадто багато, що призвело до масштабного збою. Час для віддачі голосу було продовжено.

За словами очільника Мінцифри Михайла Федорова, якщо торік під час голосування в "Дії" було 800 запитів на секунду, то цього року їх фіксували 15 000. 

"Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга. Перепрошую за цю ситуацію. Ми зробимо детальний розбір, аналіз та впровадимо організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку", – пояснив він. 

Через деякий час "Дія" почала "оживати", проте зʼявилися інші нюанси. У багатьох користувачів замість їхнього імені в документах з'явилося стандартне "Дія Надія Володимирівна", що використовується в зразках. Крім того, багато хто виявив, що став "власником" автомобіля чи пенсійного посвідчення. Згодом ситуація нормалізувалася, українці знову змогли віддавати свої голоси. 

"Цьогоріч Дія дала можливість повболівати за фаворитів на добу довше і створити десятки мемів. Наступного року цього не буде", - наголосив він.

Мережу заполонили меми та жарти:

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

"Українці! Народна творчість наше все — у піснях та мемах. 15 000+ запитів у Дії за секунду. Дякуємо, що ви з нами, і щиро перепрошуємо за незручності", - написав Федоров.

Понад 600 тисяч українців вже висловили своє виборче прагнення на Нацвідборі в "Дії", продемонструвавши дивовижну активність. Торік кандидата на Євробачення від України обирали в "Дії" всього 166+ тисяч.

Розробники застосунку впроваджують поліпшення та розширюють його потужності, зменшуючи черги для голосування. Усі українці вільно матимуть можливість висловити своє виборче право за фаворита.

Голосування триватиме весь день, і о 19:05 розпочнеться прямий ефір на "Суспільному", де буде оголошено результати.

Читайте також: До +20 градусів: синоптики прогнозують аномальний лютий в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк