25.01.2024, 10:26

ВПО продовжать виплати ще на місяць, але з березня будуть зміни, - Мінсоцполітики

выплаты

Кабінет міністрів України продовжить соціальні виплати всім внутрішньо переміщеним особам ще на місяць - до 1 березня. Але з 1 березня виплати отримуватимуть не всі.

Про це заявила глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович в ефірі національного телемарафону, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

"З огляду на зимовий період, труднощі з пошуком роботи та ще низку обставин, ми вирішили з Кабінетом міністрів продовжити виплати абсолютно всім внутрішньо переміщеним особам ще на місяць. Ми змогли знайти на це ресурс, це чималі гроші, понад 6 млрд грн", - сказала Жолнович.

Разом з тим, з 1 березня виплати будуть продовжені лише деяким категоріям ВПО:

  • пенсіонерам, чия пенсія менша за 9 444 грн;
  • людям з інвалідністю 1 та 2 груп;
  • дітям-сиротам.

Також виплати будуть передбачені і для інших категорій сімей, які звертатимуться після 1 березня.

"Це стосується сімей, де один із батьків займається доглядом за дитиною до 14 років, яка змушена відвідувати уроки в онлайн-режимі, тобто дистанційно. Це, як правило, діти, чиї школи перебувають у місцях ведення бойових дій. Тобто зрозуміло, що один із батьків не може працювати", - уточнила Жовнович.

Крім того, Мінсоцполітики готове продовжити за заявою матеріальну допомогу ВПО, яким вдалося знайти роботу, але дохід не перевищує 9 444 грн на кожного працюючого члена сім'ї.

Читайте також: Запорізький автозавод та нові авто: яких "народних" ноу-хау варто "боятися" від виробника

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк