23.01.2024, 08:09

Україна під масованим ракетним обстрілом: що відомо

ракета

Вранці 23 січня російська армія здійснює чергову масовану атаку по території України. Повітряна тривога оголошена у всіх регіонах.

Як повідомляють ]]>Повітряні сили ЗСУ]]> у Telegram, на північному сході фіксувалася активність ворожої тактичної авіації. У південних та східних областях ракетна небезпека була пов'язана із запуском крилатих ракет з літаків Ту-95МС, передає Час Пік.

Пізніше було зафіксовано зліт 2 бортів Ту-22М3 з аеродрому Шайківка в Калузької області та 2 бортів Ту-22М3 з аеропорту Оленья в Мурманській області. Ракети, за даними ПС ЗСУ, заходили у повітряний простір Україну через північний кордон, а також у Вінницькій області.

Потужні вибухи пролунали у Києві, Харкові. За інформацією мера Києва ]]>Віталія Кличка]]>, в одному із районів столиці є постраждалий. Його госпіталізували медики. У Солом'янському районі - спалах у деяких квартирах, у Святошинському - попередньо, уламки ракети поцілили по будівлі дитячого садка.

Мер Харкова ]]>Ігор Терехов]]> повідомив, що росіяни вдарили по житловій забудові, повністю зруйновано під'їзд багатоквартирного будинку. Наразі екстрені служби працюють, щоб знайти людей під завалами. У Київському районі Харкова немає світла.

Також по Харкову росіяни били балістичними ракетами. За інформацією керівника Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергія Болвінова, у передмісті Харкова - чотири "прильоти", внаслідок яких пошкоджено газогін, санаторну школу для хворих дітей, житлові будинки та оздоровчий табір у Балаклії.

Читайте також: Лисичанам - трохи мотивації від котиків: отримайте свій заряд позитиву з лапок до рук

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк