15.01.2024, 08:19

Окупанти готують нові наступи: аналітики ISW назвали можливі дати та наслідки для України

война

Російська армія, ймовірно, готує найближчими тижнями, коли промерзне земля, наступальні операції на сході та півдні України. Однак здійснити масштабний прорив супротивник навряд чи зможе через нестачу сил та особового складу.

Такого висновку дійшли аналітики ]]>Інституту вивчення війни (ISW),]]> передає Час Пік.

У звіті від 14 січня Інститут вивчення війни звертає увагу на те, що в російських ЗМІ з'явилася інформація про нібито підготовку агресором наступу найближчими тижнями після того, як на сході та півдні України замерзне земля. Орієнтовно називається період між 12 січня та 2 лютого.

Як вважають в Інституті вивчення війни, мінусові температури в Україні, ймовірно, поки що стримують операції на фронті, але створять сприятливішу місцевість для механізованої маневреної війни, оскільки земля замерзне найближчими тижнями.

"ISW продовжує оцінювати, що незважаючи на зимові погодні умови та стан місцевості, російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати або інтенсифікувати локальні наступальні операції на сході України, намагаючись перехопити та утримати ініціативу. За даними ISW, російські війська не зможуть здійснити оперативно значущі прориви", - йдеться у звіті.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте також: Над Азовським морем ЗСУ збили ворожий літак-розвідник А-50 та підбили Іл-22М: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: