14.01.2024, 17:16

Україна та Румунія розпочали переговори щодо гарантій безпеки, - ОП

Віктор Білий | Всі новини автора

Україна розпочала переговори з Румунією щодо угоди про гарантії безпеки нашої країни. Зустріч відбулася у швейцарському Давосі.

Румунія стала дев'ятою країною, яка розпочала з Україною двосторонні переговори щодо безпеки. Про це повідомила пресслужба Офісу президента, передає Час Пік.

На полях четвертої зустрічі радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав за Формулою світу українська сторона розпочала двосторонні переговори з Румунією щодо укладання двосторонньої угоди про безпеку.

Переговори у Давосі відбулися за участю керівника Офісу президента Андрія Єрмака та державного секретаря МЗС Румунії Юліана Фоти. Переговори провели за дорученням президента Володимира Зеленського у рамках Спільної декларації G7 щодо підтримки України.

Переговори розпочато за дорученням президента Володимира Зеленського у рамках спільної декларації G7 щодо підтримки України.

"Це стало логічним продовженням домовленостей за результатами телефонної розмови президентів України та Румунії від 9 січня 2024 року та кроком на виконання спільної декларації лідерів обох держав від 10 жовтня 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили основні елементи майбутньої двосторонньої угоди щодо безпеки та погодили модальності подальших переговорів.

Читайте також: В ОП розповіли, з якими країнами йдуть перемовини щодо безпекових угод

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк