14.01.2024, 10:17

Військовозобов'язані чоловіки мають право на виїзд за кордон за наявності дозволу від ТЦК - ДПСУ

Военнообязанные мужчины имеют право на выезд за границу при наличии разрешения от ТЦК - ГПСУ

Військовозобов'язані чоловіки, які мають відстрочку від мобілізації, мають право на виїзд за кордон. Водночас, прикордонники мають право вимагати в них надати відповідний дозвіл від ТЦК.

Співробітники Державної прикордонної служби мають право просити у військовозобов'язаного документи з Територіального центру комплектування, де має бути відмітка про відстрочку від призову, для можливості виїзду за кордон. Про це заявив представник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що в тих, хто має право на відстрочку від мобілізації, має бути відповідний документ із відповідною позначкою та порадив чоловікам оновити свої дані у ТЦК, а також документи військового обліку для можливості виїзду за кордон.

"Прикордонники діють у рамках законодавства про перетин кордону, зокрема й правил, які діють у період воєнного стану... Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості спроб перетину кордону за допомогою підроблених документів, фальсифікованих документів або коли мета поїздки людини не відповідає нормі, за якою дозволено перетнути кордон...

Прикордонники... ретельно перевіряють умову виїзду за кордон, зокрема й мають право вимагати від чоловіків документи з Територіального центру комплектування, військово-облікові документи, де в тому числі є відмітка про відстрочку від призову", - сказав Демченко.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк