14.01.2024, 09:47

РФ готує нові десантно-штурмові бригади для операцій в українському тилу - ISW

РФ готовит новые десантно-штурмовые бригады / Иллюстративное фото

У російській армії з кадрових військових формують десантно-штурмові бригади у складі загальновійськових сухопутних з'єднань, які будуть задіяні як спеціалізовані підрозділи для десантування та розвідки в тилу України.

Подібні підрозділи діяли під час радянської інтервенції в Афганістані. Про це ]]>йдеться ]]>в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Як зазначають аналітики ISW, ймовірно, це будуть спроби висадки з гелікоптерів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року, одразу після повномасштабного вторгнення РФ.

"Російські джерела стверджують, що така десантно-штурмова бригада - 49-а окрема десантно-штурмова бригада - вже діє на Запорізькому напрямку в складі 58-ї загальновійськової армії. У сучасній російській армії у складі Повітряно-десантних військ є штурмові бригади, тому припущення про те, що російські сухопутні формування можуть спробувати реалізувати ці формування, заслуговує на увагу", - йдеться у звіті ISW.

Експерти зазначають, що створення таких спеціалізованих формувань покликане відповісти на конкретні тактичні завдання, з якими російські війська досі стикалися в Україні.

"Розгортання десантно-штурмових бригад ізольоване від ширшої структури сил повітряно-десантних військ, ймовірно, означатиме, що ці спеціалізовані бригади будуть використовуватися як ще один засіб для проведення виснажливих лобових атак піхоти на українські укріплені позиції в короткостроковій перспективі", - йдеться у звіті.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: