12.01.2024, 12:45

У "Дії" з'явиться інтерактивна карта укриттів

В "Дії" появится интерактивная карта укрытий

На Єдиному порталі державних послуг "Дія" з'явиться інтерактивна карта укриттів. Це дасть можливість українцям під час повітряних тривог швидко та зручно знаходити найближче до себе укриття.

На Єдиному порталі державних послуг "Дія" з'явиться карта укриттів. Уряд прийняв відповідну постанову. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Час Пік.

"У застосунку незабаром буде інтерактивна мапа з інформацією про укриття: адресу, його вид, місткість і фото.

Інформацію про укриття оновлюватимуть органи державної та місцевої влади, а також стежитимуть за їх станом і доступністю. Кожен українець зможе оцінити стан укриття, повідомити, якщо воно зачинене, або ж подати пропозицію. Така ж схема працює і з Пунктами незламності", - ]]>написав ]]>Федоров у Telegram.

Нагадаємо, уряд на засіданні 19 грудня 2023 р. ухвалив постанову, яка уточнює вимоги до облаштування захисних споруд цивільного захисту.

"Це норми пішохідної доступності, чіткий облік укриттів державою, громадами та підприємствами, акумулювання даних в інформаційній системі, за яку відповідальна ДСНС і яка інтегрована з іншими державними реєстрами", - наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, вся інформація про наявність укриттів буде доступна через "Дію" у вигляді інтерактивної карти.

Нагадаємо, в Україні запустили портал "Залізне укриття" з даними про укриття в усіх регіонах країни.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія "Час Пікчерс продакшн" представляє невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом, які іноді дійсно нагадують реалії сьогодення. Але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Наступний епізод анімаційного серіалу "Хробаки" присвячений незламній боротьбі “бойових” комарів, бліх та гусаків із російськими загарбниками. Ви побачите всю правду без купюр про те, як “біомутанти” під керівництвом розвідки України взяли під повний контроль все, що відбувається на Росії, а її громадяни навіть не підозрюють про це…

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: