22.12.2023, 16:37

Нідерланди розпочали підготовку перших 18 винищувачів F-16 для відправки в Україну, - Зеленський

Оксана Мовчан | Всі новини автора
вапро

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди готують до передачі Україні перші 18 винищувачів F-16. 

Про це Володимир Зеленський написав у своєму ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

"Провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої подякував уряду Нідерландів за рішення розпочати підготовку перших 18 винищувачів F-16 для передачі Україні", - зазначив він.

Під час розмови глава держави також подякував Нідерландам за активну підтримку початку переговорів про вступ України до ЄС і наголосив на важливості якнайшвидшого надання нашій країні довгострокової допомоги ЄС обсягом 50 млрд євро.

"Обговорили розвиток подій на фронті, ситуацію в Чорному морі та поточні військові потреби України, включно з артилерією, безпілотниками та засобами протиповітряної оборони. Ми домовилися продовжити нашу спільну роботу над гарантіями безпеки відповідно до вільнюської декларації G7. Також обговорили наступну зустріч радників щодо Формули миру та зусилля з подальшої консолідації міжнародної підтримки українського бачення справедливого миру", - розповів президент.

Нідерландський прем'єр підкреслив, що постачання F-16 є одним із найважливіших елементів угод про військову підтримку України.

"Це рішення підтверджує незмінну прихильність Нідерландів наданню Україні підтримки, необхідної їй для відповіді на російську агресію, що триває", — резюмував Рютте.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також:

"Холод та темрява": На ТОТ територіях Донеччини загарбники не можуть забезпечити життєдіяльність регіону

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк