12.12.2023, 09:52

Сьогодні відзначається День Сухопутних військ ЗСУ

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Сухопутні війська

Сьогодні, 12 грудня, в Україні відзначають День Сухопутних військ ЗСУ.

Це свято було встановлене у 1997 році з метою вшанувати українських захисників, повідомляє Час Пік.

Як пише "Армія Inform", цей вид є найчисленнішим в Збройних силах України. Під час бойових дій вони рухаються переважно суходолом.

Значна частина військових частин названа на честь учасників Перших визвольних змагань. Це приклад вшанування наших предків за їхню боротьбу за незалежну і вільну Україну, яку ми маємо зараз.

"На сьогодні Сухопутні війська — це механізовані, танкові, ракетні війська й артилерія, армійська авіація та ППО, підрозділи тилового й технічного забезпечення, спеціальні війська. На їхньому озброєнні — найсучасніші зразки озброєння та військової техніки, якими українські воїни володіють на найвищому професійному рівні", — йдеться у повідомленні.

Бійців Сухопутних військ привітали також у СтратКомі ЗСУ, пресслужбах обласних ОВА. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук побажав вдачі, витримки, сил, а також висловив занепокоєння через недостатню кількість засобів для захисту військових:

"Як командувачу Повітряних Сил мені болить, що поки не маємо достатньо засобів, аби краще закрити небо над вами, завоювати перевагу в повітрі та надати потужну авіаційну підтримку! Але ми поступово посилюємо наш небесний щит, боронимо державу від терористичних атак ворога", — написав він.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Зеленський привітав українських воїнів зі святом і показав, що завдяки ЗСУ він вільно гуляє Києвом - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: