06.12.2023, 21:51

Чи зростатимуть тарифи на газ взимку: відповідь "Нафтогазу"

газ

У поточному опалювальному сезоні підвищення ціни на газ для населення не буде. Хоча в майбутньому зростання цін неминуче.

Про це заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в інтерв'ю "]]>РБК Україна]]>", передає Час Пік.

"Під час цього опалювального сезону ціни будуть стабільні. І "Нафтогаз" зі свого боку це підтверджує. Друге. Насправді реформа та запровадження ринку енергії в Україні неминучі, це відбудеться рано чи пізно", - сказав Чернишов.

За його словами, для стабільності та розвитку індустрії важливо, щоб реформи відбулися якомога раніше.

"Але маємо враховувати і ситуацію з війною, і стабільність, і інші процеси. Безумовно, наші споживачі мають бути захищені, і це наш головний пріоритет", - зазначив Чернишов.

Голова правління "Нафтогазу" підтвердив, що міжнародні партнери наголошують на необхідності лібералізації цін на енергію, зокрема на газ та електроенергію.

"Є відомий усім нам документ (пріоритетні умови від США для фінансової підтримки України - ред.) про очікування з погляду реформ, де також чітко визначено лібералізацію цін на електроенергію та газ. Але все ж таки терміни запровадження реформи ринку енергії залежатимуть від рішення української держави та від фактичної ситуації, яка складається у нас усередині країни", - додав Чернишов.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Підвищення цін на електроенергію з 1 січня 2024 року не буде: НКРЕКП спростувала інформацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк