05.12.2023, 10:34

В Україні відзначають Міжнародний день волонтерів

Иллюстративное фото / Открытый источник

Щороку 5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтерів. Роль волонтерів під час війни в Україні важко переоцінити.

Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку (повна назва Дня волонтерів) було започатковано 17 грудня 1985 року рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє Час Пік.

В Україні волонтерський рух офіційно визнали 10 грудня 2003 року, згідно з ]]>Постановою ]]>Кабміну "Про затвердження Положення про волонтерську діяльність у сфері надання соціальних послуг".

Міжнародний день волонтера відзначається багатьма неурядовими організаціями, громадянським суспільством та приватним сектором. Він також підтримується програмою волонтерів ООН.

Волонтер – у перекладі англійської означає добровільний помічник. Волонтери безоплатно працюють там, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах та будинках для літніх людей. Вони доглядають хворих та допомагають старим.

Волонтерство - це не просто мода чи тенденція, це стиль життя, спрямований на допомогу тим, хто потребує її найбільше.

Роль волонтерів в Україні в умовах війни важко переоцінити. Вони разом із українськими захисниками наближають нашу спільну перемогу. Волонтери, часто ризикуючи життям, допомагають й українським військовим, й цивільним у прифронтових населених пунктах.

Волонтером може стати будь-хто з бажаючих, незалежно від віку, статі та місця проживання. Долучитись до такої діяльності можна через спеціальні платформи.

В Україні існує база даних волонтерів, які допомагають ЗСУ та постраждалим від війни.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: