29.11.2023, 12:24

В Україні волонтери запустили проєкт "Персональний Миколай" для дітей-переселенців

В Украине волонтеры запустили проект "Персональный Николай" для детей-переселенцев

В Україні волонтери запустили проєкт "Персональний Миколай" для дітей внутрішньо переміщених осіб. Небайдужі українці можуть приєднатися до проєкту, щоби діти-переселенці отримали подарунки.

У 2022 році завдяки проєкту rechi support 1008 дітей із внутрішньо переміщених сімей отримали подарунки до дня Святого Миколая від небайдужих українців. Про це ]]>повідомляє ]]>Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Час Пік.

Щоб приєднатися до ініціативи, потрібно до 1 грудня заповнити ]]>анкету]]> та вибрати вид допомоги:

  • Стати персональним святим Миколаєм (купити подарунок для дитини ВПО за запитом).
  • Поділитися речами й іграшками своєї дитини (речі мають бути в гарному стані та без дефектів).
  • Зробити донейт на підтримку сімей ВПО (частина коштів буде спрямована на закупівлю подарунків дітям, решта – на речі першої потреби).

Як це працює

Батьки, які є верифікованими у базі rechi support, надсилають волонтерам ініціативи інформацію про побажання і мрії своїх дітей. Далі волонтери передають ці запити персонально кожному, хто заповнив анкету для участі у проєкті. Учасники готують подарунок конкретній дитині та відправляють "прямо під подушку".

Серед запитів цього року: конструктори, книжки, пазли, ляльки, музичні інструменти, машинки, набори бісеру, прикраси, настільні ігри й інше.

Нагадаємо, 1 вересня 2023 р. Православна церква України (ПЦУ) та Греко-Католицька Церква перейшли на новоюліанський календар. А це означає, що в Україні змінилися дати деяких церковних свят, у тому числі Дня Святого Миколая. За новим календарем неперехідні православні свята відзначатимуть на 13 днів раніше. День Святого Миколая в Україні відтепер для християн обох обрядів (східного та західного) припадає на 6 грудня.

Довідка: Ініціатива "rechi.support" допомагає вимушеним переселенцям. Проєкт "rechi.support" створив ресурс, який об'єднує людей, які потребують допомоги та які можуть надати цю допомогу. Головний інструмент реалізації – це сторінка у соцмережі. Вимушеним переселенцям потрібно звернутися на сторінку проєкту в ]]>Instagram]]>, написавши в особисті повідомлення всі свої потреби. Українці можуть вказувати запити для всіх членів сім'ї незалежно від віку чи статі.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк