26.08.2023, 12:57

Сьогодні в Україні відзначають День авіації

Альона Тихоненко | Всі новини автора
авіація

Сьогодні, 26 серпня, в Україні відзначають День авіації. Свято щорічно припадає на останню суботу літа.

Сьогодні професійне свято відзначають усі працівники авіаційної промисловості та транспорту, передає Час Пік.

День української авіації був заснований 16 серпня 1993 році. Відповідний указ тоді видав президент України Леонід Кравчук. У 1996 році, згідно з новим документом, День військової авіації та День цивільної авіації об'єднали в єдине свято, яке продовжують відзначати в останню суботу серпня.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей день набув особливого значення. Зараз українські пілоти продовжують захищати небо від ворожої агресії.

Українські державні діячі привітали льотчиків з їхнім професійним святом та згадали про літаки F-16, які прагне отримати Україна для боротьби з РФ:

"Сьогодні керівництво держави робить усе можливе, аби розширити авіаційну коаліцію та якнайшвидше отримати сучасні винищувачі F-16 від наших партнерів. Літаки, які допоможуть завоювати перевагу й панування у повітрі. Літаки, які наблизять Перемогу!" — написав голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у Facebook.

"Торік росіяни кричали, що знищили всю нашу авіацію. А вона є. І скоро "привітає" ворога вже з-під крила F-16", — зазначив народний депутат України Олексій Гончаренко.

Пропонуємо до перегляду:

Лисичанська студія анімації "Час Пікчерс продакшн" в колаборації з гуртом FoxBox до Дня Незалежності України презентують кліп нової пісні "Задля тебе". У цей непростий для всіх українців час дуже важливо оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: "Навіщо така кількість?": Буданов розповів, скільки ще військ Росія хоче відправити в Україну

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: