06.08.2023, 08:22

Дякую всім, хто захищає небо: командувач ПС ЗСУ привітав захисників українського неба зі святом

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 6 серпня, в Україні відзначається День повітряних сил ЗСУ. Перше привітання на адресу захисників неба надійшло від командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

"Повітряні сили знищили понад 3,5 тисячі повітряних цілей ворога – 350 літаків і вертольотів, 1 200 крилатих і 24 балістичні ракети, понад 2 тисячі безпілотників і 13 "немаючих аналогів" "Кинджалів", - написав він у Telegram.

Він зазначив, що росіяни досі мають перевагу у повітрі на окупованих територіях, але попри це, українські льотчики здійснили понад 14 тисяч бойових вильотів.

Олещук також розповів, що за півтора року війни понад 3200 військовослужбовців Повітряних сил відзначені державними нагородами, а 40 з них отримали звання Героя України.

"Дякую кожному пілоту, які сьогодні б'ють ворога ще на радянському літаку, але сподіваюся, що скоро пересядуть на ф-16, кожному зенітнику, який воює чи то на "петріоті", чи то на старій "трисотці", кожному інженеру, медику, розвіднику, курсанту та солдату", - наголосив командувач ПС.

День повітряних сил ЗСУ - це свято, яке було започатковане у 2007 році указом президента Віктора Ющенка і є визнанням значущості Повітряних сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави. Щорічно свято відзначається у першу неділю серпня.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: