23.07.2022, 08:42

Нацрада анулювала ліцензії телеканалів та провайдерів Ахметова

Нацсовет аннулировал лицензии телеканалов и провайдеров Ахметова

Національна рада України з телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії компаній, що належать українському бізнесменові Рінату Ахметову.

Таке рішення регулятор ухвалив на ]]>засіданні]]> 21 липня. Про це ]]>повідомила ]]>директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій СКМ Наталія Ємченко у Facebook, передає Час Пік.

Члени Нацради проголосували за анулювання ліцензій щодо телеканалів "Україна", "Україна 24" (ефірна та супутникова ліцензія), НЛО TV, "Донбас", "Індиго TV", "Футбол 1", "Футбол 2", "Футбол 3" (супутникові ліцензії).

Також регулятор анулював ліцензії двох провайдерів "Медіа Групи Україна": супутникової платформи Xtra TV (ТОВ "Екстра-ТВ") та ОТТ-платформи Oll.tv (юридична особа ТОВ "Діджітал скринз").

Крім того, анульовано ліцензії футбольного клубу "Шахтар" - Shakhtar TV та регіонального каналу "ТВ-5", власником якого було ПрАТ "Запоріжсталь" (Метінвест), ТОВ "ТРКК "Сігма ТВ", ПрАТ "Телевізійна служба Дніпропетровська" ("34"), ТОВ "Телерадіоорганізація "Маріупольське телебачення" ("МТВ").

Нагадаємо, 11 липня Рінат Ахметов повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить із медійного бізнесу. Ахметов зазначив, що таке рішення вимушене: воно продиктоване антиолігархічним законом, який набирає чинності.

Ахметов уточнив, що "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій каналів та ліцензій друкованих медіа в Україні, а також припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

"Вихід з медійного простору таких великих гравців як «МГУ» - це виклик для всього медійного середовища. Вже зараз на нас чекає багато роботи. А після війни, думаю, ми побачимо зовсім іншу картину медіа простору", - сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк