14.06.2022, 18:55

Війна в Україні: оперативна інформація станом на вечір 14 червня

всу

111-у добу український народ героїчно протистоїть російському збройному вторгненню. РФ продовжує ведення повномасштабної війни проти України. 

Про ситуацію на фронтах станом на вечір 14 червня повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook, передає Час Пік.

На Волинському та Поліському напрямах активних дій з боку противника не відзначено. В рамках перевірки бойової готовності ЗС Білорусі проводилося навчання з підрозділами сил спеціальних операцій.

На Сіверському напрямку ворог продовжує мінометні обстріли населених пунктів у прикордонних районах, зокрема цивільної інфраструктури в районі населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на стримуванні зайнятих рубежів. Для сковування дій підрозділів Сил оборони здійснює систематичний вогневий вплив по позиціям ЗСУ. Крім того, російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дементіївка, Руська Лозова, Мосьпанове та Базалівка. Противник дистанційно замінував місцевість у районах населених пунктів Байрак, Перемога та Шестакове. Веде штурмові дії поблизу Рубіжного, бої продовжуються.

На Слов'янському напрямку зафіксовано систематичні ворожі артилерійські обстріли в районах населених пунктів Тетянівка, Чепіль, Долина, Дубровне та Богородичне.

На Лиманском напрямку активних дій противник не робив. Обстріляв із артилерії цивільну інфраструктуру в районі Сіверська.

На Сєвєродонецькому напрямку загарбники обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Біла Гора, Устинівка, Тошківка тощо. Завдано авіаудару з вертольотів поблизу Метьолкіно. Ворог веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, бойові дії продовжуються. Противник здійснює перегрупування військ та намагається посилити угруповання.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли українські війська з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару поблизу Білогорівки. У районі Берестового українські воїни відбили ворожий штурм, завдали ворогові втрат і змусили відійти на раніше зайняті позиції. Противник веде штурмові дії у районі населеного пункту Золоте, бої продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках агресор активних бойових дій не вів. Вів обстріл цивільної інфраструктури неподалік Авдіївки, Мар'їнки та Гуляйполя. Завдав ударів штурмовою та армійською авіацією в районах населених пунктів Срібне та Малі Щербаки. Проводив розвідку боєм поблизу Павлівки.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював підрозділи ЗСУ та намагався вести контрбатарейну боротьбу. У районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру з артилерії, мінометів та РСЗВ. Противник веде розвідку у вказаному напрямку із застосуванням БПЛА. Дистанційно замінував окремі ділянки річки Інгулець. Продовжує інженерне обладнання позиції.

На Бессарабському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

Генштаб зазначає, що Сили оборони України вміло діють на полі бою та завдають ворогові значних втрат. Йде тотальний опір на тимчасово зайнятих росіянами територіях.

Читайте також: Зеленський назвав умову просування українських військових на фронті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк