26.05.2022, 15:24

В Україні буде створено єдину базу вакансій

работа

В Україні створять єдину базу вакансій, у якій розміщуватимуться пропозиції від роботодавців не лише від Державного центру зайнятості, а й з найбільших сайтів з пошуку роботи.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки, передає Час Пік.

"Державна служба зайнятості за участю Міністерства економіки України підписала договір про співпрацю та інформаційну взаємодію з 5 найбільшими сайтами з працевлаштування: robota.ua, work.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua. Результатом співпраці стане створення єдиної бази з вакансіями", - йдеться у повідомленні.

Наповнення бази здійснюватиме Держслужба зайнятості, а також агенції з пошуку роботи. Оновлюватимуться вакансії в режимі реального часу.

"Ми локалізуємо максимум пропозицій на ринку праці та дані про кадровий потенціал на одному майданчику, що дозволить підприємцям швидко знайти працівників, а людям роботу. Швидке працевлаштування українців відіграє провідну роль у відновленні економічної активності", - зазначив заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку Ігор Дядюра .

Крім того, сайти з пошуку роботи отримають доступ до даних Держслужби зайнятості, щоб розміщувати у себе інформацію про вакансії.

Читайте також: Кабмін дозволив трьом категоріям чоловіків виїжджати з України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк