29.12.2021, 09:28

Військовий облік для жінок в Україні пропонують зробити добровільним

Воинский учет для женщин

До Верховної Ради внесено законопроєкт про внесення змін до Закону про військовий обов'язок та військову службу. Ініціаторами законопроєкту стали 58 депутатів від партії "Слуга народу" та інших фракцій.

До Верховної Ради ]]>внесено ]]>законопроєкт № 6482 "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", що робить добровільним військовий облік для жінок, повідомляє Час Пік.

Як повідомив один з ініціаторів документа, народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський, виняток становлять тільки медичні працівники.

Воинский учет для женщин

Тексту законопроєкту на сайті Верховної Ради поки немає, але є інформація про те, що його було отримано ВР та вже передано на розгляд спікеру Руслану Стефанчуку.

Нагадаємо, Міністерство оборони України у жовтні 2021 року розширило список спеціальностей та професій, після отримання яких жінки повинні стати на військовий облік військовозобов'язаних. Передбачається, що жінки повинні стати на військовий облік до кінця 2022 року. Брати на облік планують не всіх, є обмеження за віком (максимум – 60 років) та станом здоров'я.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: