29.08.2021, 07:25

29 серпня - День пам'яті захисників України

29 августа - День памяти защитников Украины

В Україні 29 серпня вшановують пам'ять тих, хто віддав життя за незалежність та територіальну цілісність країни. Ця дата була обрана не випадково.

29 серпня 2014 року - день, коли в Іловайському котлі на Донбасі загинула найбільша кількість українських військових, повідомляє Час Пік.

У 2019 році президент України Володимир Зеленський під час урочистих заходів до Дня Незалежності в центрі Києва повідомив про початок традиції вшанування загиблих героїв щорічно 29 серпня. 

"З метою гідного вшанування їх пам'яті мною підписаний указ про встановлення Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет та територіальну цілісність України", - сказав Зеленський.

Пам'ятний день встановлено Указом Президента від 23.08.2019 №621/2019.

Щорічно 29 серпня в Україні відзначатиметься День пам'яті захисників України з метою всенародного вшанування пам'яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму.

Символом пам'яті загиблих захисників стали соняшники, як уособлення скорботи за загиблими захисниками України. У цих самих соняшниках на Донбасі в 2014 йшли запеклі бої та гинули українські воїни.

29 серпня, в День пам'яті захисників України, будуть приспущені державні прапори. О 10:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк