03.02.2021, 14:17

Рада прийняла закон про діяльність Бюро економічної безпеки

Ольга Романец | Всі новини автора
ВР

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 3959 щодо реалізації окремих положень діяльності Бюро економічної безпеки.

Відповідне рішення підтримали 239 народних депутатів, передає Час Пік.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом вносяться зміни до Кодексу про адміністративні порушення, зокрема, визначається відповідальність працівників бюро за дисциплінарними статутами. Також передбачається адмінвідповідальність за незаконне використання найменування та ознак належності до Бюро економічної безпеки.

"У Кримінальному кодексі визначено шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ), як окремий вид кримінального правопорушення, закріплений за підслідністю бюро для ефективного розслідування розкрадання або заволодіння бюджетними коштами, а також для уникнення протиріч між правоохоронними органами щодо підслідності статті 191 Кримінального кодексу України", – йдеться в пояснювальній записці.

Крім цього законом визначено основну та додаткову підслідність бюро, закріплено особливості початку досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених статтями 212, 2121 ККУ.

"Початок досудового розслідування тільки у разі, коли податкове правопорушення визначено актом документальної перевірки відповідно до вимог статті 86 Податкового кодексу України та іншими додатковими фактичними даними", – йдеться в записці.

Також законом закріплені повноваження для здійснення оперативно-розшукової діяльності, а також досудового розслідування кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності Бюро економічної безпеки.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: