28.04.2024, 22:19

В РФ з 1 листопада запрацює система електронного призову

В России с 1 ноября заработает система электронного призыва

В РФ з 1 листопада 2024 року запрацює електронна система військового обліку, яка включає розсилку електронних повісток та автоматичне запровадження певних заборон.

Уряд РФ опублікував постанову про роботу Єдиного реєстру військового обліку. Він повноцінно розпочне роботу з 1 листопада. Зокрема, росіяни отримуватимуть повістки в електронному вигляді, повідомляє Час Пік із посиланням на росЗМІ.

Повідомлення про нові записи у реєстрі військового обліку, включаючи відомості про постановку на військовий облік та зняття з нього, направлення повісток та тимчасові обмежувальні заходи, надходитимуть через "Держпослуги". Електронна повістка буде вважатися врученою через сім днів після її розміщення у реєстрі. В разі ігнорування повістки почнуть діяти обмеження.

Виїзд із країни автоматично закриють одразу, після "вручення" повістки. Якщо призовник не з'явиться у військкомат протягом 20 днів, щодо нього буде введено обмеження на:

  • оформлення закордонного паспорта,
  • реєстрація як індивідуального підприємця та самозайнятого,
  • операції з нерухомістю,
  • керування транспортними засобами та їх реєстрація,
  • оформлення кредитів та позик.

Окрім Міноборони РФ доступ до реєстру матимуть ФСБ та інші спецслужби. Дані про громадян до реєстру повинні будуть подавати податкова служба та органи, які здійснюють реєстрацію підприємців та угод з нерухомістю.

Інформація, що буде міститися у реєстрі: ПІБ, стать, дата та місце народження, паспортні дані, ІПН та СНІЛЗ, адреса місця проживання, сімейний стан, відомості про роботодавця, дані посвідчення водія, відомості про наявність нерухомості та транспортних засобів, відомості про стан здоров'я.

Нагадаємо, в Україні ухвалено новий закон про мобілізацію, який набуде чинності з 18 травня 2024 року. Читайте: Покарання ухилянтів, військовий облік та авто на потреби ЗСУ: деталі нового закону про мобілізацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк