28.04.2024, 19:35

Атака БПЛА на нафтабазу в Калузькій області: російська влада намагається приховати наслідки

Атака БПЛА на нефтебазу в Калужской области

Безпілотники атакували нафтобазу "Калуганафтопродукт" у місті Людиново в Калузькій області. Місцева влада заявляє, що всі БПЛА було збито, постраждалих та руйнувань немає, але в ЗМІ з'явилася інформація про вибух після падіння дрону.

Атака БПЛА на нафтобазу "Калуганафтопродукт" відбулася в ніч проти 28 квітня. Вранці Міноборони РФ відзвітувало, що "силами ППО знищено та перехоплено 17 українських БПЛА над територією Брянської, Курської, Білгородської та Калузької областей", повідомляє Час Пік.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша заявив, що три БПЛА впали вночі в районі нафтобази у місті Людиново.

"Цієї ночі безпілотники атакували нафтобазу "Калуганафтопродукт" у Людиново. В результаті падіння двох БПЛА літакового типу стався вибух цистерни з бензином об'ємом майже 700 кубічних метрів. Через півгодини на території нафтобази впав третій безпілотник", - ]]>пише ]]>Telegram-канал.

У відповідь на інформацію про вибух цистерни глава Калузької області заявив, що "в результаті падіння уламків БПЛА пошкоджено тільки зовнішню обшивку резервуару. Руйнації та пожежі в місці падіння не було".

Також сьогодні вночі БПЛА атакували електропідстанцію у Брянську. А в місті Набережні Човни горів складальний цех головного заводу корпорації "КамАЗ", який є головним постачальником автомобільної техніки в ЗС РФ. Однак у Міноборони РФ жодним чином не коментують наслідки атаки безпілотників.

Російський аналітик Анатолій Несміян, коментуючи нічну атаку БПЛА на нафтабазу в Калузькій області зазначив, що російська влада як зазвичай рапортує "все збили", традиційно замовчуючи, "що насправді сталося".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк